• Vandaag kwam de nummer twee op de ranglijst Sc Susteren op bezoek op Sportpark de Beemd. Vooraf was deze wedstrijd als bestempeld als een heuse topper waarbij beide ploegen bij winst goede zaken konden doen.
  Helaas begon de wedstrijd voor Mierlo-Hout in mineur en kon Lars Giessen na drie minuten spelen inrukken met een rode kaart na het vasthouden van een doorgebroken speler. Alle plannen die de trainersstaf van Mierlo-Hout hadden bedacht konden direct de prullenbak in en moest er een nieuw strijdplan uitgestippeld worden.
  Dat Mierlo-Hout met een mannetje minder stond was gezien het spelbeeld niet zichtbaar. De ploeg uit Susteren wijzigde eigenlijk niet van tactiek en bleef vooral loeren op counters om zodoende met de snelle voorhoede spelers proberen het verschil te maken. In de 18e minuut was zo’n mogelijkheid maar de doelpoging eindigde net naast het doel.
  De thuisploeg bleef aanvallende intenties tonen en probeerde via spelhervattingen gevaar te stichten.
  In de 27e minuut was echter weer een counter die nu wel een treffer opleverde voor de gasten. Een foutieve inschatting in de verdediging van Mierlo-Hout werd direct afgestraft 0-1.
  Mierlo-Hout was met fases de betere ploeg en veelvuldig in balbezit maar kansen leverde dit optisch overwicht nauwelijks op. In de 36e minuut valt de thuisploeg opnieuw aan, balverlies en wederom een snelle uitbraak zorgt ervoor dat Susteren de 0-2 op het scorebord kan zetten. De wedstrijd lijkt dan definitief in het slot geschoten te worden.
  Na rust wordt Owen Schamper vervangen door Sven Otte, een aanvallende wissel om proberen toch nog een opening te forceren, en de stugge verdediging van Susteren te verrassen.
  Na 66 minuten spelen is het doelman Milan Lebens die Mierlo-Hout in de wedstrijd houdt door drie maal prachtig redding te brengen op inzetten van de Susteren aanvallers. In de 78e minuut komt Mierlo-Hout dan alsnog verdiend terug in de wedstrijd. Een voorzet van Thom Meeuwsen wordt goed afgerond door Rick van de Ven die zorgt voor de aansluitingstreffer. In de 83e minuut is het echter opnieuw Susteren dat toeslaat, matig uitverdedigen wordt meteen omgezet in een treffer en daarmee lijkt de wedstrijd gespeeld 1-3.
  Een schot in de laatste minuut van Chafik Mezziani wordt nog uit de bovenhoek getikt door de keeper van de uitploeg.
  Wellicht een onnodige nederlaag maar de rode kaart drukte wel een zware stempel op deze wedstrijd. Volgende week kan Mierlo-Hout zich revancheren als het uit in Stein tegen De Ster aantreedt.