• Mierlo-Hout moest op het eigen sportpark diep gaan om Minor van zich af te schudden. De gasten uit Nuth hadden de organisatie in het veld prima op orde en stonden vooral verdedigend hun mannetje waardoor het voor Mierlo-Hout een hele opgave was om de wedstrijd in winst om te zetten. Minor dat zelf nog via de reguliere stand degradatie en nacompetitie wil ontlopen had dus ook voldoende redenen om ook voor een resultaat te gaan in deze wedstrijd.
    Voor Mierlo-Hout telt in deze fase van de competitie maar een ding en dat is winnen om zodoende de titelstrijd open te houden met concurrent Valkenswaard. Deze titelstrijd blijft ongemeen spannend, ondanks het gelijke spel van Valkenswaard blijft deze ploeg volop meestrijden om de felbegeerde eerste plaats en zal in de onderlinge confrontatie op zondag 12 mei bepaald worden wie als favoriet naar de eindstreep gaat.
    De elf onder aanvoering van Jasper Lalisang kende een weifelend begin van de wedstrijd, waar Mierlo-Hout normaal gesproken in thuiswedstrijden direct de regie pakt kon het nu moeilijk de weg naar het vijandelijke doel vinden en op de momenten dat de blauwwitten wel gevaarlijk voor het doel verschenen was de afronding niet nauwkeurig of stond de keeper van Minor als sta in de weg voor de openingstreffer.
    Beide ploegen zoeken in de rust dan ook de kleedkamers op met een 0-0 stand. De tweede helft laat een zelfde spelbeeld zien, de ploeg uit Nuth blijft leunen op een sterke verdediging en voor Mierlo-Hout blijft het zoeken naar ruimtes om de bevrijdende openingstreffer op het scorebord te zetten. In de 57e minuut is dan de uitgelezen mogelijkheid om de wedstrijd open te breken, na een goede aanval wordt Djardi Martina onreglementair gevloerd in het strafschopgebied van Minor en de scheidsrechter kan niet anders dan de bal op de stip leggen. Ook nu ontbreekt het aan geluk en scherpte en is het de keeper van Minor die zijn goede optreden beloond ziet met een gekeerde strafschop en de wedstrijd in evenwicht houdt.
    Om alsnog de wedstrijd een nieuwe impuls te geven komen zowel De Meij als Van Loon in het veld om de aanval extra te ondersteunen. En nadat vorige week Mike de Meij het goudhaantje was kon nu Milan van Loon weer de supporters uit Mierlo-Hout laten juichen.
    Nadat eerst Dani Deelen met een ferme kopbal Mierlo-Hout op een 1-0 voorsprong had gezet was het Milan van Loon die in de 84e minuut de wedstrijd in het slot mocht schieten. Na een prima pass van achteruit was het van Loon die alleen op de Limburgse doelman kon afgaan, in eerste instantie bracht die nog redding maar in de rebound liet de spits voor de tweede keer het net bollen en kon Mierlo-Hout opgelucht ademhalen.
    Over twee weken staat de kraker in en tegen Valkenswaard op het programma. Opnieuw zijn het beide ploegen die net als voorgaand seizoen gaan strijden om het kampioenschap. De wedstrijd zal, gezien de kwaliteiten van beide ploegen, een topaffiche zijn in het amateurvoetbal.