• Op het knusse en door een lentezonnetje overgoten sportpark van vv Chevremont in Kerkrade hadden de blauwwitten uit Mierlo-Hout maar één opdracht, er moest gewonnen worden om de aansluiting met de koplopers te behouden en wellicht hopen op uitglijders van de concurrentie. Beide zaken kwamen deze middag uit en Mierlo-Hout mag zich na speelronde achttien, in ieder geval komende week koploper noemen in de 1e klasse F. Een bijzondere prestatie voor de debutant in deze klasse. Waar het sprookje van Mierlo-Hout gaat eindigen is nog ongewis, wel is zeker dat tot nu toe alle verwachtingen worden overtroffen en het seizoen eigenlijk al geslaagd is. Kijkende naar de intenties op en naast het veld is echter wel duidelijk dat de equipe van trainer Koenraadt nu ook echt voor de hoofdprijs gaat.

Mierlo-Hout was in Kerkrade de eerste helft de bovenliggende ploeg zonder dat het direct veel kansen opleverde. Na een kwartier spelen was het Milan van Loon die een schot afvuurde op het doel van Chevremont, de keeper van Chevremont kon de bal echter keren. Even later wordt een goede aanval via de rechterkant afgerond met een prima schot van Owen Schampers die ook bij deze doelpoging de keeper als sta in de weg vindt om de score te openen.
    In de 36e minuut is het dan toch raak, een aanval door het midden waarbij spits Milan van Loon de bal goed teruglegt op aanvoerder Lalisang die doeltreffend afrondt en de doelman van Chevremont kansloos laat. Met een verdiende 0-1 voorsprong zoekt Mierlo-Hout de kleedkamer op.
    De tweede helft gaat Chevremont meer risico nemen maar zijn de kansen vooral voor de gasten uit Mierlo-Hout. Het is Yasin Magazi die vijf minuten na rust zichtzelf lanceert en helaas voor de uitploeg het net aan de verkeerde kant raakt. In de 60e minuut zijn er drie doelpogingen op rij te constateren voor het doel van de thuisploeg maar ook nu kan Mierlo-Hout de score niet verder uitbouwen en zichzelf lucht verschaffen.
    In de 85e minuut is het Mike de Meij die zijn invalbeurt beloond ziet met een treffer, een goede voorzet vanaf de rechterkant door Thom Meeuwsen wordt met het hoofd goed afgerond door de spits en daarmee is de wedstrijd definitief gespeeld. Een 0-2 eindstand en puntenverlies van de concurrentie zorgt ervoor dat de ploeg van trainer Koenraadt de nieuwe trotse lijstaanvoerder is.
    Mierlo-Hout treft a.s. zondag tegen Sportclub ’25 een tegenstander die zich in de winterstop nog versterkt heeft met 3 nieuwe spelers en degradatie wil ontlopen, de ploeg uit Bocholtz is na de winterstop bezig aan een sterke race wat resulteert in de tweede plek in de periodestand en volop kansen voor lijfsbehoud. Mierlo-Hout treft dus een gemotiveerde tegenstander en is gewaarschuwd.