• Mierlo-Hout heeft in en tegen Valkenswaard de rode loper uitgelegd voor een kampioenschap in de eerste klasse. Dat dit de wedstrijd van het jaar was tussen de koploper Mierlo-Hout en runner-up Valkenswaard bleek wel uit de totale ambiance die deze middag in en rondom het veld zichtbaar was. Veel supporters uit Mierlo-Hout hadden de weg naar het zonnige Valkenswaard gevonden om hun trots aan te moedigen en ook de thuisclub werd ondersteund door een groot publiek, kortom alle facetten waren aanwezig voor een heerlijke voetbalmiddag.
    Dat werd het zeker voor Mierlo-Hout, waar de bezoekers nog aarzelend begonnen en ook de thuisploeg niet direct kon overtuigen was het Mierlo-Hout dat na 90 minuten spelen de driepunten mocht bijschrijven. Een meer dan verdiende overwinning op basis van het spelbeeld.
    De thuisploeg kwam nog wel op voorsprong door een kopbal van de van NWC overgekomen spits Youri van Brussel. Ondanks de achterstand bleef Mierlo-Hout rustig en dit betaalde zich vrij snel uit in de gelijkmaker. Ook hier ging een corner aan vooraf die door Thom Meeuwsen werd genomen en prachtig werd binnengekopt door Rick van de Ven.
    Dit was tevens het sein voor Mierlo-Hout om de duimschroeven nog meer te gaan aandraaien bij de kampioen uit de 2e klasse van afgelopen jaar. De bezoekers waren heer en meester in het veld en dat betaalde zich nog voor rust uit in een tweede goal en zeer belangrijke voorsprong. Het was Dani Deelen die na een goede inzet van Meeuwsen in de rebound de verdiende 1-2 kon binnenschieten. Even leek het erop dat Mierlo-Hout nog voor rust de score verder kon uitbouwen maar een door invaller Milan van Loon ingeschoten bal werd afgekeurd voor vermeend buitenspel.
    Na rust waren de intenties van Mierlo-Hout duidelijk, alles stond in het teken van het winnen van de wedstrijd en dus zichzelf in pole position zetten voor het kampioenschap wat 2e Pinksterdag behaald kan worden. Een unieke prestatie binnen het Helmonds amateurvoetbal, waar nog nooit een club op dit niveau heeft gespeeld.
    De intenties werden ook omgezet in daden, het was aanvoerder Lalisang die hoogstpersoonlijk de 1-3 liet aantekenen nadat kort daarvoor Valkenswaard nog de paal had geraakt na een inzet van opnieuw Youri van Brussel. Ondanks alle aanvallende wissels bij de thuisclub was Mierlo-Hout de baas op het veld en kwam het nauwelijks in de problemen.
    Supersub Mike de Meij onderstreepte dat door opnieuw te scoren en Mierlo-Hout kort voor tijd definitief in veilige haven te schieten.
    Voor Mierlo-Hout kan dit sprookje een prachtig einde krijgen als 20 mei op het eigen Sportpark De Beemd Someren op bezoek komt. Een ploeg die nog een hele kleine kans heeft om te ontsnappen aan rechtstreekse degradatie en er dus alles aan gelegen is om resultaat te behalen. Het is aan Koenraadt en zijn manschappen om die illusie te ontnemen en de hoofdprijs binnen te halen in het debuutjaar in de eerste klasse.