• Op een winderig Sportpark Bocholtzerheide in het glooiende Limburgse landschap toonde Mierlo-Hout in de eerste 45 minuten aan dat spelen op natuurgras onder herfstachtige omstandigheden andere kwaliteiten vraagt. Een op de counter loerende thuisclub maakte het Mierlo-Hout in de eerste helft erg lastig.
  Mierlo-Hout nam direct het initiatief in de wedstrijd en een eerste goede aanval over de linkerflank met een voorzet van Djardi Martina werd door de thuisclub goed verdedigd. De eerste helft kenmerkte zich echter door veel slordig balverlies aan beide kanten. Het was de thuisclub die verrassend de 1-0 op het scorebord zette. Onoplettendheid in de blauwwitte defensie leidde tot een voorzet vanaf de rechterflank waarbij de aanvaller van Sportclub’25 vrij kon afronden. Direct na deze openingstreffer was het Dani Deelen die vanuit een corner zijn kopbal net over het doel van de thuisclub getikt zag worden door de keeper. In de 38e minuut wordt een doelpunt voor de thuisclub afgekeurd na vermeend buitenspel.
  Zo lijkt Mierlo-Hout met een achterstand de thee te moeten opzoeken. Een lange bal van achteruit brengt daar nog voor rust verandering in. De verdediging van de thuisclub kan de bal niet goed verwerken, Martijn van Thiel laat dit buitenkansje niet onbenut en zet met een fraaie uithaal de gelijke stand op het bord.
  In de tweede helft is het Mierlo-Hout dat direct de toon zet, de tegenstander wordt nauwelijks nog ruimte geboden om aan voetballen toe te komen en in de 49e minuut leidt dit tot de 1-2. Het is Thom Meeuwsen die op rechts een prima voorzet geeft, een goede balaanname van Chafik Mezzianni die zichzelf met een mooie schijnbeweging vrijzet voor de keeper en beheerst afrondt. Deze voorsprong zorgt ervoor dat Mierlo-Hout steeds sterker wordt en de thuisclub alleen nog maar kan tegenhouden. In de 56e minuut is het Yasin Magazi die sterk doorgaat en Dani Deelen inspeelt, deze twijfelt geen moment en haalt vanaf twintig meter hard uit en laat de keeper kansloos 1-3.
  Na 75 minuten wisselt trainer Koenraadt Dani Deelen en Giowin den Ouden voor Lars Giessen die terugkeert van een schorsing en aanvoerder Jasper Lalisang die weer hersteld is van een blessure. Het is dezelfde Lalisang die direct een grote kans krijgt, Yasin Magazi speelt de aanvoerder in die hard in de korte hoek schiet maar de keeper van de thuisclub brengt met de voet goed redding.
  In de 78e minuut is het opnieuw Mierlo-Hout dat er sterk uitkomt, een goede voorzet op Chafik Mezziani wordt echter van dichtbij over het doel geschoten, zo mag de thuisclub nog hoop houden op de aansluitingstreffer. In de 90e minuut is het echter Jasper Lalisang die de wedstrijd definitief in het slot schiet, opnieuw is het Thom Meeuwsen die een loepzuivere voorzet geeft die diagonaal wordt ingeschoten door de aanvoerder en met de 1-4 op het scorebord is het de goed leidende scheidsrechter die de wedstrijd direct affluit.
  Mierlo-Hout komt met dit resultaat knap op de vierde plaats in de stand terecht, dat betekent dat komende zondag er weer een heuse topper tegen Volharding uit Vierlingsbeek op het programma staat. Zondag 26 november 14:30 op Sportpark De Beemd is de aftrap, we rekenen weer op veel support!