• Mierlo-Hout heeft naaste concurrent De Ster uit Stein een gevoelige tik toegebracht en het onderlinge treffen winnend afgesloten. Vooraf was het verschil vier punten in het voordeel van Mierlo-Hout en om mee te blijven doen in de top van de eerste klasse was winst noodzakelijk. Die boodschap was duidelijk overgekomen bij het team van Raymond Koenraadt. In het eerste bedrijf van de wedstrijd speelde Mierlo-Hout bijna foutloos en zorgde ervoor dat De Ster bij rust al voor een onmogelijke opgave stond om wedstrijd nog enige kleur te geven.
  Na vijf minuten was het Dani Deelen die voor het eerste gevaar zorgde voor het doel van De Ster uit Stein, deze mogelijkheid bleef nog onbenut. Enkele minuten later was het echter Thom Meeuwsen die de score aan Mierlo-Houtse zijde opende met een mooie treffer hoog in het dak van het doel. Daarna was er een hoofdrol weggelegd voor spits Milan van Loon, waar hij vorige week uit bij Susteren zijn debuut al opluisterde met 2 doelpunten en een belangrijke bijdrage leverde aan het gelijke spel was hij nu verantwoordelijk voor een puntgave hattrick en de definitieve knock-out van De Ster in de eerste helft.
  In iets meer dan een kwartier tijd liet hij zien over echte spitskwaliteiten te beschikken en telkens op de juiste plaats was om doeltreffend af te ronden. Tweemaal met het hoofd en eenmaal in de rebound nadat een schot van aanvoerder Lalisang nog was gekeerd door de doelman van De Ster.
  Net voor rust was het Gregory Lammers die een grote kans kreeg om de score nog meer uit te bouwen maar hij zag zijn schot over gaan.
  De tweede helft gaf een zelfde spelbeeld als de eerste helft, de elf van Mierlo-Hout waren veel sterker dan hun opponent maar konden dit niet meer omzetten in echte kansen. Een makkelijk gegeven penalty door de overigens goed leidende scheidsrechter Van Helden gaf De Ster de mogelijkheid om de eer te redden en 4-1 aan te tekenen. Dit was ook de eindstand van een boeiende voetbalmiddag op Sportpark De Beemd.
  Waar niemand het woord kampioenschap durft te roepen binnen alle geledingen van de club lijkt het er toch op dat Mierlo-Hout ook dit jaar weer serieus meedoet om de hoofdprijs, ditmaal een treetje hoger. Saillant detail; Valkenswaard dat vorig jaar de titel in de tweede klasse pakte lijkt nu ook weer een belangrijke medekandidaat voor de titel. Naast deze beide ploegen zijn ook Sc Susteren en Volharding nog volop in de race voor het kampioenschap. De komende weken zullen uitwijzen wie in deze strijd over de langste adem beschikt.
  Mierlo-Hout heeft het Paasweekend vrij om daarna op 7 april af te reizen naar Kerkrade waar de wedstrijd tegen Chevremont op het programma staat.