• Na twee opeenvolgende nederlagen heeft Mierlo-Hout zich knap hersteld tegen Chevremont uit Kerkrade.
  De omstandigheden op Sportpark de Beemd waren uitstekend, een herfstzonnetje en een gemotiveerd Mierlo-Hout bleken de juiste ingrediƫnten voor een mooie voetbalmiddag.
  Mierlo-Hout startte in een gewijzigde samenstelling waarbij uitblinker Gregory Lammers vanuit de defensie het spel verdeelde en Martijn van Thiel terugkeerde op het middenveld. In de vierde minuut was het meteen raak, een voorzet van Thom Meeuwsen werd goed gecontroleerd door Jeroen Rooijakkers die met een geplaatst schot de 1-0 kon aantekenen. Ondanks dat goede begin was het toch Chevremont dat langzaam de overhand kreeg in de wedstrijd. Tot de 20e minuut, een opstootje in het strafschopgebied van Chevremont na een overtreding op de keeper, was voor een speler van Chevremont aanleiding om een klap uit te delen. Direct rood was het gevolg en de uitploeg moet verder met tien man. Ondanks het ondertal blijft Chevremont er gevaarlijk uitkomen en heeft Mierlo-Hout moeite om de numerieke meerderheid om te zetten in een veldoverwicht.
  Na 32 minuten spelen is het de thuisploeg die een mooie aanval over diverse schijven opzet. Het is Jeroen Rooijakkers die de bal meegeeft aan Dani Deelen die op zijn beurt uithaalt en de keeper van Chevremont het nakijken geeft 2-0. Enkele minuten wordt de wedstrijd definitief in het slot geknald door Thom Meeuwsen, een overtreding op de rand van de zestien meter levert een vrije trap op die in de lange hoek binnen wordt geschoten waardoor de 3-0 op het scorebord staat. Nog voor rust scoort Mierlo-Hout opnieuw, een prima pass van Owen Schamper wordt vakkundig ingeschoten door Chafik Mezziani zodat de beide ploegen gaan rusten met een 4-0 tussenstand op het scorebord.
  In de 52e minuut wordt een voorzet van Djardi Martina over gekopt door een aanvaller van de thuisploeg en kopt Dani Deelen een paar minuten later ook net naast het doel.
  De wedstrijd lijkt gespeeld en voor trainer Koenraadt het sein om diverse spelers in te brengen en andere rust te geven. In de 62e minuut maakt Yasin Magazi zijn rentree na blessureleed en komt in de ploeg voor Chafik Mezziani.
  Na 68 minuten krijgt Mierlo-Hout een corner, specialist Meeuwsen legt de bal goed voor het doel en die wordt slecht verwerkt door de defensie van Chevremont waarna Rick van de Ven verwoestend uithaalt en de 5-0 binnenschiet.
  Na 79 minuten volgt dan een bijzondere rentree van Richard Rooijakkers die na een jaar blessureleed zijn opwachting weer mag maken in de hoofdmacht van de Blauw-Witten, samen met routinier Danny van Hout komt hij in de ploeg. Bijna werd deze rentree nog beloond met een doelpunt, goed doorgaan van diezelfde Rooijakkers op de linkerflank leidt nog tot een schietkans die net voorlangs gaat.
  In de 83e minuut krijgt een speler van Chevremont zijn tweede gele kaart en moet de uitploeg verder met negen man. In het restant van de wedstrijd gebeurt er niks meer en kan Mierlo-Hout terugkijken op een mooie middag met een prima overwinning.
  Volgende week staat de verre uitwedstrijd tegen Sportclub 25 uit Bocholtz op het programma. Ook dan rekenen de Blauw Witten weer op uw steun!