• Na een tumultueuze week in de eerste klasse waarin het faillissement van EHC als een spook boven de ranglijst hangt werd er in ieder geval op Sportpark De Beemd weer gewoon gevoetbald en moesten de mannen van trainer Koenraadt het opnemen tegen Sportclub 25 uit het zuiden van Limburg. De mannen uit Bocholtz zijn na de winterstop bezig aan een indrukwekkende inhaalrace om degradatie te voorkomen en doen ook nog mee om de bovenste plek in de tweede periode. In de winterstop heeft de ploeg zich nog versterkt met 3 aankopen dus Mierlo-Hout stond voor een op het oog zware opgave. Het liep deze middag echter helemaal anders.
    Onder fantastische weersomstandigheden en veel toeschouwers langs de kant van het veld was het Mierlo-Hout dat weer sterk uit de startblokken kwam, dit resulteerde in het begin van de wedstrijd meteen in kleine kansen. Na vijftien minuten spelen was het Milan van Loon die de wedstrijd openbrak, goed doorzetten in het strafschopgebied zorgde voor een 1-0 voorsprong maar ook voor een rode kaart voor de aanvoerder van Sportclub’25. Hij schopte de juichende van Loon direct na zijn doelpunt en dat betekende dat de uitploeg met tien man verder moest.
    Direct na de openingstreffer was het Yasin Magazi die zichzelf vrijspeelde en knap afrondde en de score verdubbelde. Mierlo-Hout was na die twee treffers veel sterker en creëerde volop kansen om de score voor rust al verder uit te bouwen en de wedstrijd definitief in het slot te schieten maar faalde in de afronding.
    Na rust werd dit ruimschoots goedgemaakt, de thuisploeg speelde sterk en tikte de tien van Sportclub’25 regelmatig van het kastje naar de muur. Ook de trouwe supporter uit Bocholtz konden langs de kant niet anders dan toegeven dat hun ploeg een kansloze middag beleefde op ’t Hout.
    Mocht het doelsaldo beslissend worden in het restant van de competitie dan heeft Mierlo-Hout in ieder geval goede zaken gedaan. Na rust was het aanvoerder Lalisang die met een hattrick drie doelpunten aan zijn seizoentotaal kon toevoegen en was het Mike de Meij die net als vorige week zijn invalbeurt glans gaf en tweemaal het net liet bollen, tussendoor was het Chafik Mezziani die ervoor zorgde dat na 90 minuten spelen de 8-0 op het scorebord prijkte.
    Met de terugkeer van de geblesseerde Martijn van Thiel en de invalbeurt van routinier Danny van Hout lijkt het erop dat trainer Koenraadt in de ontknoping van een spannend seizoen over een bijna fitte selectie kan beschikken. Mierlo-Hout zal aanstaande zondag in Vierlingsbeek tegen Volharding opnieuw een finale moeten spelen om mee te blijven doen in de top van de eerste klasse en zal moeten afwachten wat de KNVB besluit over de toekomst van EHC om de definitieve stand op de ranglijst te bepalen.