• Mierlo-Hout verslaat koploper Valkenswaard...

  Mierlo-Hout heeft een einde gemaakt aan de ongeslagen status van Valkenswaard. In een verhitte topper waren twee doelpunten binnen twee minuten genoeg: 2-1. Het gat tussen de concurrenten is nu twee punten.

  De spanning in 2E is weer helemaal terug. Na een kopbal en een schuiver is het gat tussen Mierlo-Hout en Valkenswaard nog maar twee punten. De koploper, die een wedstrijd minder heeft gespeeld, hoeft zich nog geen zorgen te maken, maar de top-vijf kruipt dichter naar elkaar toe. ,,Wie de titel gaat pakken? Daar kun je op dit moment niks van zeggen”, zei coach Raymond Koenraadt van Mierlo-Hout na afloop. Hij was trots op zijn team en matchwinner Dani Deelen.

  Want eigenlijk voelde Deelen zich niet helemaal lekker. Hij sloeg de laatste training over, zat de afgelopen dagen met koorts thuis en was nog steeds verkouden. Met de brede selectie van Mierlo-Hout betekent dat al gauw een plek op de bank. Zijn schuiver betekende de beslissing in de wedstrijd: 2-1. Het doelpunt viel twee minuten nadat aanvoerder Jasper Lalisang de 1-1 binnenkopte uit een corner. ,,Je weet dat je deze moet winnen. De rode kaart was het kantelpunt.”

  Die rode kaart van Valkenswaard-aanvaller Menno van Walsem was het gevolg van een verhitte topper, die na de rust ontaardde in een kaartenregen. Mierlo-Hout voelde de druk om te presteren tegen de koploper, terwijl concurrenten Brabantia en SHH nog steeds in de nek hijgen. Koenraadt: ,,We doen goede zaken voor de competitie. We willen graag de stap naar de eerste klasse maken. Zoiets krijg je niet voor zomaar, blijkt maar weer.”

  Nummer drie Brabantia (1-2) en nummer vier SHH (3-0) wonnen ook, waardoor de bovenste plekken momenteel gescheiden worden door slechts vier punten. Ook De Valk doet voorlopig nog mee in de titelrace, na een 6-0 overwinning op laagvlieger Veritas. In de komende wedstrijden krijgt Valkenswaard zowel SHH als Brabantia op bezoek.

  Dubbele gevoelens
  Tom Kusters zat na afloop met dubbele gevoelens op een stoel. De oplettende volger van het amateurvoetbal zal het hebben opgemerkt: dit was de eerste keer dat de aanvaller op de Nederlandse amateurvelden stond. De Belg woont vlak over de grens, maar verruilde vorige week zijn club SV Herkol Neerpelt na ruim drie jaar voor Valkenswaard. Hij is herenigd met hoofdtrainer Maurice Hendriks, met wie hij al te maken kreeg bij Lommel SK. De trainingen van de Bosuilen beginnen een uurtje later, waardoor de oud-jeugdspeler van Fortuna Sittard beter uitkomt met zijn werk. ,,Het was de bedoeling om pas na dit seizoen de overstap te maken, maar die kwam sneller dan verwacht. Eigenlijk zou het veertien dagen duren voordat ik speelgerechtigd zou zijn, maar het mocht dit weekend toch.”

  Hij is pas vier dagen speelgerechtigd en trainde pas twee keer, maar kreeg direct een basisplaats van coach Hendriks. ,,Het is niet simpel om meteen zo uit het niets te komen, maar het is makkelijker als de trainer vertrouwen in je heeft.” Kusters beloonde dat vertrouwen door de openingstreffer binnen te schieten, waardoor Valkenswaard de ongeslagen reeks leek te verlengen. Volledig uit het niets scoorde de aanvaller met een zwabberend afstandsschot de 0-1. Of het afstandsschot zijn specialiteit is? Een lachje verscheen op zijn gezicht. ,,Het is fijn om als spits meteen een goaltje mee te pikken.”

  Mierlo-Hout: Lebens; Schamper (45. Deelen), Giesen, Den Ouden, Van de Ven (69. Martina); Van Thiel, Mezziani, Rooijakkers (95. Van Hout); Meeuwsen, Lalisang, Magazi.