• Samenwerking R.K.S.V. Mierlo-Hout en TopSupport

Maandag 23 december jl. werd de samenwerkingsovereenkomst tussen R.K.S.V. Mierlo-Hout en TopSupport ondertekend.

Topsupport werkt nauw samen met verschillende sportclubs op het gebied van preventie, diagnose en behandeling van sportblessures. Sinds kort dus ook met voetbalvereniging R.K.S.V. Mierlo-Hout. Sporters van R.K.S.V. Mierlo-Hout krijgen met deze samenwerking snelle toegang tot professionele medische zorg indien zij gebruik willen maken van TopSupport. Meestal kunnen sporters al binnen 24 uur terecht bij een fysiotherapeut of sportarts. Daarnaast is er een speciaal sportblessurespreekuur voor sporters op maandag van 18-19 uur. Bij deze inloopspreekuren kunnen sporters zonder verwijzing terecht voor een diagnose en advies van een fysiotherapeut. Natuurlijk ben je niet verplicht om gebruik te maken van TopSupport en blijven de overige samenwerkingen ook bestaan of de instantie waar je zelf al jaren komt.

Kans op blessures verkleinen
    Er zijn korte lijnen tussen trainers, coaches, spelers en de professionals van TopSupport voor preventief gezondheidsadvies en als er blessures zijn of andere gezondheidsproblemen zich voordoen tijdens het seizoen. De spelers kunnen hiermee de kans op blessures verkleinen en op een verantwoorde manier leren omgaan met hun lichaam.

Alles onder één dak
    TopSupport is een medisch sportgezondheidscentrum in Eindhoven met alle sport(medische) professionals (sportartsen, orthopeden, fysiotherapeuten, inspanningsfysiologen, etc) en onderzoeksfaciliteiten (röntgen, echo en mri) onder één dak. TopSupport maakt onderdeel uit van de St. Anna Zorggroep, waaronder ook het St. Anna Ziekenhuis. Dit is in het voordeel van R.K.S.V. Mierlo-Hout, omdat de professionals van beide organisaties heel gemakkelijk en snel samenwerken aan de sportgezondheid van de spelers van de club.

Het gebruik van de faciliteiten van TopSupport zijn vrijblijvend en kunnen naar wens van de speler gebruikt worden.

Het Hoofdbestuur

Foto: De voorzitter van R.K.S.V. Mierlo-Hout, Paul Lambrechts, met de ondertekening van de samenwerkingsovereenkomst bij TopSupport, t.w. Rolf Timmermans (sportarts).