• Topper tegen Sparta'25 onbeslist

Mierlo-Hout – Sparta’25 0-0.
    Een echte topper in de tweede klasse F. Voor het begin van de wedstrijd stond Sparta´25 op de eerste plaats en Mierlo-Hout op de derde. ,,Vrijdag stond in het ED dat ze bij Mierlo-Hout vinden dat wij geen voetballende ploeg zijn. Daar waren we het niet mee eens. Wij moeten het echt van het voetbal hebben en dat lieten we de eerste tien minuten zien vandaag”, aldus Sparta’25-coach Patrick Methorst. Na die eerste tien minuten veranderde het spelbeeld. ,,We deden een tactische aanpassing in onze verdediging en werden veel beter. Dat we vergaten we alleen te belonen”, volgens Mierlo-Hout-trainer Raymond Koenraadt. De kansen waren voor rust dan ook voor de thuisploeg, doelpunten vielen er niet. De bal wilde er niet voor de blauw-witten. Na rust was er veel minder spektakel dan in de eerste helft. Dat kwam mede door een omzetting bij Sparta’25. ,,We brachten wat meer ervaring in de ploeg. Toen kregen we meer grip op de wedstrijd en behaalden we een resultaat. Voor ons was 0-0 uit bij een concurrent een goed resultaat. Ik vond ook dat we de tweede helft voetballend veel beter waren dan Mierlo-Hout”, analyseert Methorst. Koenraadt is het niet eens met de woorden van zijn collega-trainer. ,,Sparta’25 wisselde de tweede helft verdedigend. Toen werd het moeilijk om er doorheen te voetballen. Ze bleven ook maar de lange bal spelen. Ik heb nog steeds last van mijn nek.”