• In Memoriam Piet Raijmakers (Piet Sigaar )

Afgelopen zaterdag 20 juli 2019 zijn we als vereniging geconfronteerd met het overlijden van een van onze leden van verdienste. Op 19 juli 2019  is een groot clubman van onze vereniging overleden. Piet was een graag gezien lid van onze vereniging en hij was dan ook gedurende meer dan 40 jaar bijna dagelijks op ons sportpark aanwezig. Op  dagen door de week kwam hij naar de trainingen kijken en ook op de zaterdagen was hij er graag en kon hij genieten van onze  aanstormende jeugd en van een praatje met alle bekende aanwezigen.

De zondag was voor ons vaandelteam, zowel uit als thuis was Piet aanwezig bij de wedstrijden van zijn jongens. Jarenlang reed hij zelfs met de jongens mee naar de uitwedstrijden maar de laatste jaren ging hij rustig met het bestuur mee. Tijdens de wedstrijden wandelde hij dan zijn rondjes langs het veld in gezelschap van zijn onafscheidelijke sigaar of zat op de tribune. Af en toe mopperend op de scheidsrechter maar nooit luidruchtig. Verliezen kon maar als de jongens maar hun best hadden gedaan en er hard voor hadden gewerkt dan was het goed.

We wisten dat het niet goed ging met Piet  want de laatste weken kwam hij niet meer buiten en op het sportpark. Toen ik hem thuis opzocht hebben we samen nog herinneringen van vroeger opgehaald en gelachen, toen heb ik ook gemerkt hoe trots hij was op onze club. Onze vereniging zal niet meer hetzelfde zijn want Piet was een van ons, een echte clubman in hart en nieren. Wat zullen we hem gaan missen. Nooit meer Piet in de kantine met een kopje soep of glazen ophalen,  nooit meer Piet langs de lijn met zijn onafscheidelijke sigaar, nooit meer Boney M bij onze feestjes en nooit meer de aparte humor van Piet tijdens onze ritten naar de wedstrijden.

We moeten echter verder met onze club en onze herinneringen daarbij denkend aan de woorden van Piet "gewoon ons best doen en hard er voor werken dan komt alles goed".

Piet we missen je nu al maar we zullen je nooit vergeten je bent en was er immers een van ons en een met een heel groot Blauw-Wit Hart. Je hebt veel aan onze club gegeven en onze dank daarvoor is erg groot.

Wij wensen zijn Familie heel veel sterkte in deze moeilijke tijd.

Piet is vanaf woensdag 24 juli opgebaard in de bestuurskamer van de sportkantine van RKSV Mierlo-Hout waar u van 18:00 tot 20:00 uur persoonlijk van hem afscheid kunt nemen.

De uitvaartdienst wordt gehouden op donderdag 25 juli om 13:30 uur in de St. Luciakerk te Mierlo-Hout. Aansluitend zal Piet begraven worden op de parochiebegraafplaats. Samenkomst vanaf 13:00 uur in de kerk, waar gelegenheid is tot schriftelijk condoleren.

Namens Bestuur en Leden van RKSV Mierlo-Hout

Paul Lambrechts  Voorzitter