• Mierlo-Hout profiteert van kampioenschap Groene Ster en door naar KNVB-beker

    Een mooi bericht voor Mierlo-Hout op de laatste dag van het feestweekend ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan. De tweedeklasser kreeg van de KNVB te horen dat het is geplaatst voor deelname aan de KNVB-beker van komend seizoen. Met dan aan hoofdklasser Groene Ster.

    Het Limburgse Groene Ster werd gisteren kampioen in de hoofdklasse (waarin het onder meer Gemert onder zich hield)  en promoveert naar de derde divisie. Alle ploegen die in het seizoen 2019/2020 in die klasse uitkomen, zijn automatisch geplaatst voor deelname aan het nationale bekertoernooi. Hierdoor komt er in district Zuid 2 een plek vrij. Alle halve finalisten van de districtsbeker kwalificeren zich namelijk ook voor de KNVB en Groene Ster zit daar ook bij, de ploeg speelt op 9 juni de finale tegen TOP.

    Strafschoppen
    Om de vrijgevallen plaats van Groene Ster op te vullen, kijkt de KNVB naar de beste verliezende kwartfinalist. En dat is Mierlo-Hout. Waar alle andere drie kwartfinaleduels binnen 90 minuten beslist werden, speelde Mierlo-Hout gelijk, maar verloor het na het nemen van strafschoppen van Minor. Hierdoor gaat de Helmondse tweedeklasser na de zomer voor het eerst in de geschiedenis van de club deelnemen aan de KNVB-beker. 

    Bronvermelding: Daan Daniels ED.