• Winst en wereldgoal van Thom Meeuwsen tegen Gestel

Mierlo-Houtenaar Thom Meeuwsen beloonde zijn sterke optreden voor RKSV Mierlo-Hout in de wedstrijd tegen Gestel met een absoluut wereld doelpunt. Vanaf 25 meter schoot hij een vrije trap snoeihard in de winkelhaak. Maar of deze goal ook echt doelpunt van zijn leven was, weet de Helmonder niet zeker??

Veel reacties kreeg Meeuwsen op zijn doelpunt na de wedstrijd. ,,Een aantal mensen stuurde me via whatsapp de link van het filmpje met de goal", aldus de 22-jarige buitenspeler. ,, Ze zeggen dat het een heel mooi doelpunt was." Of het ook echt de goal van zijn leven was, betwijfelt hij. Zijn voorkeur ligt namelijk niet helemaal bij vrije trappen. "Aan de ene kant was dit misschien wel één van mijn mooiste goals ooit", bevestigt de rechtsbuiten van Mierlo-Hout. "Maar ik heb eigenlijk meer een voorkeur voor velddoelpunten daar kan ik meer van genieten, maar deze vrije trap zat er zeker lekker in."

Toen Meeuwsen de bal neerlegde om de vrije trap te nemen, dacht hij niet meteen aan schieten: ,,ik twijfel altijd tussen een voorzet en een schot op doel", verklaart hij. ,, Maar toen ik de keeper de muur zag neer zetten en zelf plaatsnam in het midden van de goal, kreeg ik het gevoel dat ik de gok kon wagen."

Toen een vriend van Meeuwsen, die achter het Gestelse doel stond, ook nog riep dat hij gewoon moest schieten, haalde hij de trekker over en het resultaat was de wonderschone treffer. "Ik schoot en hij vloog er lekker in."

Meeuwsen had een nog groter aandeel in de winstpartij van RKSV Mierlo-Hout. Hij scoorde alle drie de doelpunten in de 3-1 overwinning op Gestel.

Klik HIER voor het artikel met video van het doelpunt van Thom in het ED